125 g szikkadt kenyér kockákra vágva
300 g kötözősaláta kis darabokra tépkedve
200 g füstölt kicsontozott csirkemell, bőr nélkül, kockákra vágva
25 g parmezán sajt reszelve
1 közepes tojás
1 gerezd fokhagyma összezúzva
2 kávéskanál dijoni mustár
1 evőkanál extra zöld olívaolaj
0.5 kávéskanál zsírszegény natúr joghurt
néhány csepp tabasco-szósz (tetszés szerint)
só
fekete bors
Elkészítés
Forraljunk egy kannában vizet. Melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra (gázsütő: 6. fokozat).
Tegyük a kenyérkockákat egy sütőlapra, és süssük őket 5-8 percig, amíg ropogós aranyszínűek nem lesznek. Egy nagy tálban hagyjuk őket kihűlni.
Az öntethez főzzük a tojást lobogó vízben 3 percig, majd azonnal tegyük hideg vízbe
Szedjük le a héját, és tegyük konyhai robotgépbe a fokhagymával, a mustárral, az olajjal, a szósszal és a joghurttal együtt. Keverjük simára, majd sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
A salátát és a csirkét adjuk a kenyérkockákhoz. Tegyük rá az öntetet és a sajtot. Keverjük jól össze, és tálaljuk.
Változat:
A füstölt csirkemellet nyárson sült csirkével helyettesíthetjük.Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!
|