Szeretem ha egy levesnek karaktere van,pláne ha gyümölcsről van szó.Télen is lehet meggyből levest készíteni.A mélyhűtőbe legalább 1 tucat 50 dkg-os csomagot raktároztam el.Ebből készítettem egy fűszeres tejszínes levest.A kardamom egy különleges fűszer,az aromája csodás.érdemes kipróbálni.Kis mozsárban feltörjük a magját,ha héjastól kapjuk,akkor kikell venni a burokból,ami kicsit zöldesszínű.
Hozzávalók:
25 dkg magozott mirelit meggy,2 db fahéjrúd, 5 szem szegfűszeg,1 biocitrom héja és felének a leve, 1 csipet kardamom mag őrölve,és 1 csipet csillagánizs szintén őrölve.Gyógynövénybe kapható mindegyik.Kell még hozzá 5 ek barnacukor, 1 ek vanília aroma,és 2 ek étkezési keményítő,1 dl tejföl,és 1 dl tejszín.Diszítésnek citromfű.
Elkészítése:
A meggyet 1,5 liter vízben felteszem főni az összes fűszerrel,és cukorral,majd ha már megpuhult,akkor a főzőléből kiveszünk 1 merőkanállal,és a tejfölt,meg a tejszínt a keményítővel elvagyítve a főzőlével elkeverjük.Csomómentesre egy kicsi habverővel.Ezután keverjük bele a levesbe,és pár percig forraljuk csak.Levesszük a tűzhelyről,és lehűtjük.Tetejét tejszínnel,és citromfűvel diszítjük.Hidegen kínáljuk nyáron,télen viszont langyosan finom.Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!
|