Vadászleves bécsi gombóccal
Hozzávalók:
50 dkg őznyak, 3 sárgarépa, 5 dkg petrezselyem, 5 dkg zeller, babérlevél, fekete bors, só, paradicsompüré, 10 dkg sima liszt, 2 zsemlye, 2 tojás, 2 dkg dara, 1 g curry, 10 dkg zöldborsó, 3 hagyma, 3 dkg vaj, 1 dl tej és zöldpetrezselyem.
Elkészítése:
A kicsontozott és megmosott őznyakat apró kockákra vágjuk. Az apróra vágott hagymát zsírban megpirítjuk, majd felöntjük paradicsompürével. Hozzáadjuk a húst, és mérsékelt tűzön 10 percig reszteljük, majd hozzákeverjük a lisztet. Ezzel egy időben 2 liter vízben feltesszük a kockákra vágott zöldségeket és az előzőleg zsíron megpirított őzcsontokat, és puhára főzzük. A csont levét a zöldséggel a húsra öntjük és 20 percig együtt forraljuk, miközben beletesszük a bécsi gombócokat.
Bécsi gombóc
Hozzávalók:
2 kockákra vágott pirított zsemlye, 2 tojás, 2 dkg dara, zöldpetrezselyem, só, vaj és tej.
Elkészítése:
A pirított zsemlyére ráöntjük a tejet, hozzáadjuk a tojást és a többi kelléket, majd galambtojás alakú gombócokat készítünk és a levesben 20 percig főzzük.
Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!
|