Hozzávalók (30 db-hoz):
3 tojás
125 g cukor (nádcukor is lehet)
2 kezeletlen narancs finomra reszelt héja
10-15 csepp narancs esszencia (elhagyható)
135 g liszt (BL-55)
25 g cukrozatlan kakaópor (pl. divine)
6 g sütőpor
130 g olvasztott vaj
A tojásokat kikeverem a cukorral, amíg a cukor el nem olvad (egészen kifehéredik), belekeverem a vajat, a narancshéjat és -esszenciát tovább keverem. Az átszitált liszthez adom a sütőport, a kakaót és az előzőekhez forgatom. Habzsákból a szilikon formákba töltöm a tésztát, úgy 3/4-ig. 200 fokos légkeveréses sütőben 10 perc alatt készre sütöm a süteményeket. A formából óvatosan egy tompa kés segítségével kiemelem a kis kagylókat.Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!
|