Elkészítési idő: kb. 90 perc + 5-6 óra hűtést igényel
		Hozzávalók: 
		250 g teljeskiörlésű édes keksz 
		100 g vaj
		3 tojás
		650 g krémsjat (Mascarpone)
		1 dl tejföl
		10 g matcha por
		1,5 evőkanál liszt
		1 citrom
		kb. 3 vaníliarúd (kiváltható 2 tk. vaníliaaromával is)
		150 g porcukor
		Elkészítése:
		1. Mozsárban törjük össze a kekszet kis darabokra.
		2. Olvasszuk meg a vajat forró vízbe mártott edénykében, majd öntsük a törött kekszhez. Ezt a vajas kekszes anyagot gyúrjuk össze, majd nyomkodjuk bele a tortaforma aljába. Tegyük be a sütőbe kb. 165C-ra és 10 percre, hogy kicsit elősüljön. Ezután vegyük ki, és hagyjuk kihűlni.
		3. Szitáljuk át a matchaport és keverjük a krémsajthoz. Adjuk hozzá a porcukrot, a tojást és a tejfölt is majd habverővel verjük fel. Ezután keverjük még hozzá a lisztet és a vaníliát, valamint reszeljünk bele kicsit a citrom héjából. 
		4. A zöld krémünket öntsük az elősütött alapra, a tortaformába, és tegyük vissza a sütőbe. 165C-on kb.50 percig süssük.
		5. Amikor látjuk, hogy pirul a torta tetje, vegyük ki a sütőből. Amikor kihűlt, tegyük be a hűtőbe és pihentessük 5-6 órát, vagy akár egy egész éjszakán át.
Tipp: Amikor elkészült, lassan hagyjuk kihülni a sütőben. A tetejére is szitálhatunk zöld teát, hogy még finomabb legyen.
Jó étvágyat kívánunk hozzá!
		Olvass még többet a matcháról az Éva magazin novemberi számának Spájz rovatában!
		Köszönjük a receptet a Marumoto japán teaháznak!
 AJÁNLOM AZ OLDALT
AJÁNLOM AZ OLDALT
 

 
 
 



 Súgó
Súgó Új hozzászólás
Új hozzászólás Frissítés
Frissítés Friss bejegyzések
Friss bejegyzések Friss hozzászólások
Friss hozzászólások Archívum
Archívum