Körtés sütemény-Fahéjas-almás kiflik.
2015.11.05. 10:03, KallaZsuzsanna56
	Sütemények.
	
	Hozzávalók
	Tetejére
	
	1 tasak csokoládés tortabevonókrém
	1 tasak durvára tört pisztácia
	Krém
	
	2 ek cukor
	2 db vanília puding
	7,5 dl tej
	4 lap zselatin
	3 dl habtejszín
	Tészta
	
	1,2 dl tej
	6 dkg kakaópor
	1 tasak sütőpor
	37,5 dkg liszt
	6 db tojás
	1 db rumaroma
	1 csipetnyi só
	37,5 dkg cukor
	37,5 dkg Rama
	1,25 dkg lédús körte
	1 citrom leve
	Elkészítés
	
	Körtéket meghámozzuk, negyedekbe vágjuk és magházát eltávolítjuk. A körteszeleteket citromlével meglocsoljuk. A Ramát, a cukrot, a sóval és a rumaromával kikeverjük. A tojásokat egyenként beleverjük. A lisztet a sütőport és a kakaót elvegyítjük és a tejjel együtt a masszába keverjük. Egy mélyebb Ramával kikent, lisztezett tepsiben egyenletesen a tésztát elkenjük, elsimítjuk, és a körte darabokat elrendezzük rajta, és a sütőben megsütjük. A zselatint hideg vízben áztatjuk. A tejből a szokásos módon sűrű vaníliás krémet készítünk. A zselatint kinyomkodjuk, és a forró vanília krémhez hozzáadjuk. Amikor a puding kihűlt, még egyszer alaposan megkeverjük, és a tejszínt óvatosan beleforgatjuk. A krémet a körtés süteményen szétterítjük, majd 2 órára hűtőbe tesszük. A csokoládés bevonókrémet a tasakjában jól átgyúrjuk. A süteményt ezzel díszítjük, majd durvára tört pisztáciával megszórva kínáljuk.
	
	Hozzávalók
	A töltelékhez
	
	porcukor
	egy kevés fahéj
	10 dkg kristálycukor
	1,5 kg alma
	A tepsi kikenéséhez
	
	Rama
	A tésztához
	
	1 kávéskanál só
	1 dl tej
	1 db tojás
	50 dkg finomliszt
	3 dkg kristálycukor
	25 dkg Rama
	Elkészítés
	
	1.A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a sót, a Ramát, a tojássárgát, a cukrot és a tejet, majd jól összedolgozzuk. Cipót formálunk belőle és kb. fél órát letakarva pihentetjük.
	2.Az almákat meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük, 10 percig állni hagyjuk, majd kinyomkodjuk a levét és megpároljuk. Párolás közben hozzáadjuk a cukrot és a fahéjat.
	3.A tésztát kinyújtjuk és kör alakú kiszúróformával, vagy egy pohárral kerek formákat szaggatunk. A két végét kissé megnyújtjuk, hogy tojás alakja legyen. Mindegyik korongra fahéjas-almás masszát simítunk, egyenként feltekerjük, kifli alakúra formázzuk, végül megkenjük a felvert tojásfehérjével.
	4.A kifliket 2 cm-es távolságban, Ramával kikent tepsibe helyezzük, majd előmelegített sütőben, 200 °C-on, 25-30 percig sütjük. Fahéjjal elkevert porcukorral meghintve tálaljuk.
	         
		