Recept burgonyából.
2014.01.14. 15:12, KallaZsuzsanna56
	
	
	Más forrásból recept.
	
	Nem is kérdés, hogy az ősz valamiképp a krumplis fogások igazi szezonja. Jöhetnek a főtt vagy sült burgonyából, a sokféle rakott krumpliból, rösztiből vagy krumligombocókból álló kitűnően variálható finomságok!
	
	
	Szeretek a konyhában foglalatoskodni minden időben, néha mégis úgy adódik, hogy az embernek túlságosan sok egyéb teendője akad. Ilyen alkalmakra jönnek igazán jól a „gyorsan és egyszerűen” kategóriába tartozó burgonyás fogások. 
	
	
	
	Bazsalikomos burgonyatallérok.
	Hozzávalók 10 tallérhoz:
	6 db nagyobb burgonya,
	1 db  tojás sárgája
	1 púpozott ek liszt+ 1 kanál a tálcára
	5 dkg olvasztott vaj
	1 jókora maréknyi friss bazsalikomlevél
	1 mokkáskanál tengeri só
	frissen őrölt bors, frissen reszelt szerecsendió – ízlés szerint
	A sütéshez:
	3 evőkanál vaj,vagy olaj.
	
	Elkészítés: A krumplikat megmostam , majd 180 fokra előmelegített sütőben nagyjából 20 perc alatt puhára sütöttem. Még azon melegében meghámoztam, burgonyanyomón áttörtem. A bazsalikomlevelek közül néhányat félretettem a tálaláshoz, a többit felaprítottam.
	
	
	
	
	A keményítővel, sóval, borssal, szerecsendióval meghintettem a még meleg áttört krumplit, kissé összekevertem, majd hozzáadtam a tojássárgáját, az aprított bazsalikomleveleket, olvasztott vajat. Az egészet összedolgoztam, majd 5 cm átmérőjű tallérokká formáztam.
	Készül a vacsi.
	
	Az olajat egy nagyobb serpenyőben felhevítettem, a kis tallérok mindkét oldalát 2-3 perc alatt aranyszínűre sütöttem.
	
	
	Friss salátával könnyű  vacsora.