| 
Frissítő levesek.2013.11.25. 10:46, KallaZsuzsanna56 Háromféle leves.Készítsd el! 
	Chilis-gyömbéres sütőtök krémleves
 Hozzávalók
 1 db sütőtök
 2 db MAGGI Zöldségleves kocka
 1/2 ujjnyi gyömbér reszelve
 szárított chili ízlés szerint
 100g tejszín
 1 csomag hántolt tökmag
 só
 bors
 
 A sütőtököt meghámozzuk, ketté vágjuk, kimagozzuk, majd kockákra vágjuk.
 A MAGGI Zöldségleveskockából 1,5 liter levest készítünk. Beleöntjük a sütőtök kockákat, és lassú tűzön főzzük.
 (A másik lehetőség, hogy sütőben elősütjük a tököt, 40 perc kb. 200 fokon. Hagyjuk kihülni, utána adjuk a kockára vágott belsejét az alapléhez, és csak átforraljuk egyszer.)
 Amikor a sütőtök kellően megpuhult, a lé nagy részét külön edénybe merjük, a sütőtököt a maradék lével botmixerrel krémesre aprítjuk, majd a félretett lével ízlés szerint hígítjuk.
 Beletesszük a reszelt gyömbért, és a morzsolt chilit, majd tovább főzzük egy pár percig. A chilivel óvatosan bánjunk, kell neki egy pár perc míg kifejti hatását. Inkább kevesebbet tegyünk bele először, és pár perc múlva adjunk még hozzá, ha nem elég pikáns a leves. Adjunk hozzá egy kevés tejszínt, sóval és borssal ízesítjük.
 Pirított tökmaggal tálaljuk. Húsimádók sült bacont is adhatnak mellé.Póréhagymaleves
 
 Hozzávalók
 2 db póréhagyma
 1 db MAGGI Zöldséges tyúkhúsleveskocka
 1 ek liszt
 1 gerezd fokhagyma
 tejszín ízlés szerint
 vaj
 só
 bors
 sajt
 
 A póréhagymát megmossuk, karikákra szeljük. Serpenyőben vajat felolvasztjuk, a hagymát beleszórjuk, 1 kanál lisztet adunk hozzá, és megfonnyasztjuk. Felöntjük 1 liter vízzel, belerakjuk a MAGGI leveskockát és a fokhagymát, és addig főzzük, míg a hagyma puha nem lesz.
 Sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint egy kis tejszínnel tehetjük selymesebbé. Tálaláskor reszelt sajtot tegyünk a tányérba, erre öntsük a forró levest. Füstölt sajttal a legízletesebb.
 
 
 Zeller krémleves kolbász chipssel
 
 Hozzávalók
 1 nagyobb zellergumó
 1 db MAGGI Zöldséges tyúkhúsleveskocka
 1 sárgarépa
 kb 1 ek mustár ízlés szerint
 vaj
 2 ek tejföl
 só
 bors
 szerecsendió
 kolbász karikákra vágva
 
 A zellert meghámozzuk, felkockázzuk. Kis vajon megpirítjuk, majd kb. 1 liter vízzel fölöntjük. A lébe beletesszük a MAGGI leveskockát, és addig főzzük, míg a zeller megpuhul. Botmixerrel krémes állagúra aprítjuk, majd a mustárral, sóval, borssal, reszelt szerecsendióval ízesítjük.
 Pár perc főzés után hozzáadjuk a levessel elkevert tejfölt.
 A karikákra szeletelt kobász forró serpenyőben megpirítjuk, tálaláskor a levesre locsolhatunk egy pár cseppet a kolbászból kisült zsiradékból, a kolbász szeleteket a leves mellé tálaljuk.
 Hozzászólások
  
	            |