Pizzalepény mascarpónés gombakrémmel.
2014.04.02. 22:15, KallaZsuzsanna56
Recept
25 dkg liszt,2 dkg friss Dr Oetker élesztő,csipet só, 6 dkg puha vaj, 1 dl tejszín, csipet cukor, 1 dl langyos tej,20 dkg friss gomba, 1 db hagyma, 1 csokor petrezselyem, csipet bors, csipet friss kakukkfű,20 dkg mascarpone krémsajt, 20 dkg pizza mozarellasajt.
A tésztához az élesztőt a cukros tejben felfuttattam,és a robotgép táljába öntöttem a lisztet,az élesztőt, a vajat,sót,tejszínt,és elkezdtem a géppel dagasztani,majd a langyos tejet adagolni.Lágy tésztát kell készíteni.Lisztezem a tálat,és fóliával letakarva kelesztem 1 órát.Ezalatt a hagymát apró kockára vágom,és 2 evőkanál olivaolajon megpárolom.A gombát tisztítás után felszeletelem,és rádobom a hagymára.Fűszerezem sóval,borssal,kakukkfűvel. Vágott petrezselymet adok hozzá.5 percig párolom,majd leveszem a tűzről,és hagyom hűlni.Hidegen keverem hozzá a krémsajtot,és előkészítem a tésztát.Kikenek olivaolajjal egy pizzasütőformát,és kibélelem a tésztával úgy hogy egyenletes legyen a tészta.Fokhagymás olajjal megkenem ,majd megszúrkálom,és rákenem a gombás krémet vastagon.Erre szórom rá a durván reszelt pizza mozzarella sajtot.200 fokos sütőbe teszem középre a sütőbe,és alsó sütés hőlégkeveréssel 15 perc alatt készre sütöm.Akkor jó,ha kezd szépen sárgulni rajta a sajt.Cikkekre vágva kínáljuk,akár a pizzát.