Hozzávalók 20-22 darabhoz
100 g babapiskóta (10 db)
150 g sárgabaracklekvár
60 g cukor
30 ml rum (vagy rumaroma vízzel 30 ml-re kiegészítve)
1 púpozott evőkanál mazsola
1/2 citrom reszelt héja
1 kávéskanál kakaópor
A fondanthoz
250 g cukor
130 ml víz
1 kávéskanál ecet
A golyókhoz a babapiskótát apró darabokra törjük. A lekvárt, a cukrot, a rumot és a mazsolát lábosba mérjük és kevergetve felforraljuk.
Az egészet a piskótára öntjük, hozzáadjuk a citromhéjat, a kakaóport, és kanállal alaposan elkeverjük.
Ha teljesen kihűlt a massza, diónyi golyókat formázunk belőle.
A fondantot az itt található leírás szerint elkészítjük.
Egyenként egy villára helyezzük a golyókat, és egy teáskanál segítségével bevonjuk őket a mázzal.
Kicsit várunk, hogy a felesleg visszacsurogjon a tálba, majd dermedésig sütőpapírra ültetjük a puncsgolyót.
Ha teljesen megszilárdult a máz (40-50 perc), papírkapszlikba rakjuk őket.Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!
|