Hozzávalók
1 kis fej vöröshagyma
4 evőkanál olaj
1 púpozott evőkanál finomliszt
1.2 liter víz
30 dkg főtt
füstölt sonka vagy csülök
1 evőkanál ételízesítő por
1 mokkáskanál őrölt fekete bors
1-1 dl tejföl és főzőtejszín
1 kiskanál szárított tárkony (a friss még zamatosabb)
1 evőkanál mustár
1-2 kiskanál tárkonyos ételecet (citromlével is helyettesíthetjük)
2-3 ecetes uborka
8 főtt fürjtojás (nagyobb élelmiszerüzletekben főzve tisztítva kapható)
Elkészítés módja
1. A hagymát megtisztítjuk, finomra aprítjuk, majd kevergetve az olajban 2 perc alatt megfonnyasztjuk. A liszttel megszórjuk, fél percig pirítjuk, a vízzel fölöntjük. Kevergetve, nagy lángon fölforraljuk.
2. Közben a füstölt húst csíkokra vágjuk. A húst a levesalaphoz adjuk, az ételízesítővel, a borssal fűszerezzük. A tejfölt a tejszínnel, a tárkonnyal, a mustárral, a tárkonyecettel összekeverjük. Egy keveset a fövő levesből belemerünk, így öntjük a lábasba, nehogy összekapja. Épp csak 2-3 percig főzzük. Végül a csíkokra metélt uborkát is belekeverjük.
3. Minden levesestányérba 2 főtt fürjtojást rakunk, és a levest rámerjük.Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!
|