Csokoládés-mandulás őzgerinc2017.03.20. 20:09, KallaZsuzsanna56 
	
	
	 
	hozzávalók / 6 adag
	
	
		
			A tetejére
		
			- 
				200 g tortabevonó
 
			- 
				40 g mandula (pirítva, szeletelve)
 
			- 
				
					
						elkészítés
					
						
							
								A tésztához
							
								- 
									Keverjük habosra a puha margarint. Adjuk hozzá a cukrot és a sót.
 
								- 
									Válasszuk szét a tojásokat. A tojássárgáját egyenként dolgozzuk a cukros margarinba.
 
								- 
									Aprítsuk durvára a csokoládét, majd olvasszuk fel forró vízfürdő fölött. Hagyjuk kicsit kihűlni, majd keverjük a masszához.
 
								- 
									Verjük kemény habbá a tojásfehérjét, és szórjuk bele a darált mandulát és a zsemlemorzsát. Végül forgassuk össze a csokoládés masszával.
 
								- 
									Vajazzunk ki alaposan egy őzgerincformát, és töltsük bele a tésztát. Süssük 200 fokon 45 percig.
 
								- 
									Borítsuk ki a süteményt a formából, és hagyjuk kihűlni.
 
							 
						 
						
							
								A tetejére
							
								- 
									Olvasszuk fel a tortabevonót egy kevés margarinnal, és vonjuk be vele a süteményt. Pirítsuk meg a mandulát, és szeleteljük fel hosszanti irányban.
 
								- 
									A tortabevonót hagyjuk kicsit megszilárdulni, és tűzdeljük bele a mandulát.
 
							 
						 
					 
				 
				
			 
		 
	 
 
	  
 
	         
		 
	        
	       
 
		
 |