Francia palacsinta.Raffaello golyó.
2015.02.04. 11:11, KallaZsuzsanna56
	
	A francia palacsinta, valódi nevén Crepe Suzette minden kisvendéglőben kapható Párizsban, igazi kedvenc.
	
	
	Francia palacsinta
	
	Hozzávalók:
	12 palacsinta
	3 dkg olvasztott vaj
	2 narancs
	2 evőkanál Grand Marnier
	cukor
	Elkészítés ideje:
	
	Körülbelül 40 perc.
	Elkészítés menete:
	
	Hámozd meg egészen a narancsokat, a fehér hártyát is távolítsd el, és a héjából is reszelj egy keveset. Először is süsd meg a palacsintákat, receptet itt találsz hozzá, annyi különbséggel, hogy a tésztába keverj vaníliamagokat vagy vaníliás cukrot. Ha kisütötted a tésztát, a serpenyőben olvassz fel egy kevés vajat és cukrot, majd erre rakj háromszögbe hajtogatott palacsintát, a serpenyő méretétől függően kettő vagy hármat.
	
	Tedd hozzá a narancsot, a héját és egy evőkanál Grand Marniert, amit más narancslikőrrel is helyettesíthetsz. Alacsony lángos süsd össze, amíg el nem párolog az alkohol. Húzz kesztyűt hozzá, hogy ne történjen baj, ha meggyullad a likőr. Ha kész, tedd tányérra, és már ehetitek is. Ha nincs kedved a naranccsal bíbelődni, akkor használhatsz helyette lekvárt.
	
	A mandulát kicserélheted gyakorlatilag bármire a közepében, valamint egy kis vaníliaaromával is feldobhatod még pluszban
	
	Raffaello-golyó
	
	Hozzávalók:
	15 dkg sovány tejpor
	10 dkg vaj
	8 dkg porcukor
	8 dkg kókuszreszelék + kelleni fog a golyók borításához is
	7 dl víz
	hántolt mandulaszemek
	Elkészítés ideje:
	
	100 perc.
	Elkészítés menete:
	
	A vizet mérd ki egy lábasba, majd főzd fel benne a cukrot. A vajat vedd ki a hűtőből, és melegítsd enyhén olvadt állapotúra. A tejport és a kókuszreszeléket keverd össze.
	
	Amikor a víz felforr, és egyneművé válik vele a porcukor, húzd le a tűzről, és először a kókuszreszelékes-tejporos keveréket add hozzá, majd a vajat is. Keverd simára az egészet.
	
	Ha túl híg, adj hozzá még egy kis tejport és kókuszreszeléket, ha túl sűrű, akkor a víz lesz a megoldás.