A recept hozzávalói 2 ( személyre) 
	10 db bébi tintahal 
	1 db hagyma 
	2 gerezd fokhagyma 
	1 db csilipaprika 
	1 csokor koriander 
	só 
	őrölt bors 
	1/2 citrom leve 
	1 dl száraz fehérbor 
	2 evőkanál olívaolaj 
	2 evőkanál vaj 
	1 db paradicsom 
	Elkészítés. 
	 
	A tintahalakat megtisztítom, felkarikázom, és a csápjaikat levágom, majd jól megmosom. Olívaolajat hevítek a vajjal együtt, majd a tisztított és kockára vágott hagymát, és az összezúzott fokhagymát felteszem a tűzre pirítani, majd a paradicsomot és az apróra vágott csilipaprikát is hozzáadom. A koriandert apróra vágom, és félreteszem. A tintahalkarikákat és a csápokat a pirított hagymára dobom, felöntöm a borral, majd 5 perc alatt készre főzöm. Sózom, borsozom, és a koriandert hozzákeverem. Végül citromlével ízesítem, és pirított bagettel tálalom.Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!
 
 |