Hozzávalók a
Tésztához:
125 ml tej
100 g Rama
500 g búzaliszt
1 tasak Dr. Oetker Instant Élesztő
1 csipet só
50 g porcukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
2 teáskanál Dr. Oetker Aroma citrom
2 darab tojás (közepes méretű)
1 darab tojássárgája (közepes méretű)
Ezenkívül
napraforgóolaj
porcukor
lekvár ízlés szerint
Előkészítés
A tejet egy főzőedényben felmelegítjük, és megolvasztjuk benne a margarint.
Elkészítés
A tésztához a lisztet az élesztővel elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, a meleg margarinos tejet, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton 5 percig sima tésztává dagasztjuk, majd meleg helyen letakarva kelni hagyjuk, míg láthatóan megnő.
A tésztát enyhén lisztezett munkalapon még egyszer átgyúrjuk, henger alakúvá formázzuk, majd 16 részre osztjuk. A tésztaadagokat gömbbé formázzuk, és meleg helyen, letakarva hagyjuk kelni, míg láthatóan megnő. Közben az olajat egy nagyobb főzőedényben vagy olajsütőben 180°C-ra felhevítjük.
A megkelt tésztaadagokat kis korongokká nyújtjuk úgy, hogy a közepe vékonyabb, a széle vastagabb legyen. Majd a forró olajban a tészta mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
A megsült fánkokat egy konyhai papírtörlővel borított sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Porcukorral meghintve, ízlés szerint meggylekvár kíséretében tálaljuk.Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!
|