Hozzávalók:
30 dkg sertéscomb apró kockára vágva,1 db közepes méretű hagyma,1 tk só, 1 kk bors, 1 ek tárkonylevél frissen szedett,vagy szárított 1tk,1 tk citromlé,2 kisebb szál sárgarépa, 1 kisebb szál fehérgyökér,1 babérlevél,1 húsleveskocka,10 dkg zöldborsó(lehet mirelit is)5 dkg csiperke gomba,1 tk mustár,1 csipet majoranna,1 dl tejszín,és 1 dl tejföl, 1 ek liszt,4 ek olaj.
Elkészítése:
A hagymát felaprítom,és az olajon megpárolom,egy fazékban.A zöldségeket felkarikázom,és a hagymára dobom,kevergetem,és közben sózom,borsozom,majd a húst is belerakom.Kevergetem amíg a hús színe megváltozik,és akkor teszem hozzá a szeletelt gombát,és borsót.Ezután felöntöm vízzel,és felforralom.A húsleveskockát elmorzsolom bele,majd a friss tárkonyt, majorannát, és babért is beleszórom a levesbe.Lassú tűzön puhára főzzük a húst a levesbe,akkor jó.A tejfölt,tejszínt,és mustárt, citromlevet,meg lisztet összekeverem,és behabarom a levest úgy,hogy a főzőléből kiveszek,és a tejfölös keverékhez adom.Csomómentesre keverek egy kis habverővel,és a levesbe engedem óvatosan kevergetve.Már csak 3 perc kell hozzá,és lehet tálalni .Jó étvágyat hozzá!Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!
|