Vanilla torta körtével
2017.10.06. 18:33, KallaZsuzsanna56
	
	 
	A tészta:
	180 gramm vaj, szobahőmérséklet 
	190 g cukor 
	3 tojás 
	1/2 tk vanília kivonat 
	190 g liszt 
	1 ts sütőpor 
	40 ml tej
	Melegítsük fel a sütőt 165 ° C-ra. Zsírozza be a 18 cm-es kerek tálat és 4 db ramekint. 
	Beat vajat és cukrot közepes sebességgel, amíg fény és bolyhos körülbelül 5 percig. Adja hozzá a tojásokat, egyenként, minden egyes adag után. Add hozzá a vanília kivonatot. Szitáljuk a lisztet és összekeverjük a sütőporral. Csökkentse az elektromos keverőgép sebességét alacsonyra, és adja hozzá a lisztkeverék felét a vajhoz és a tojásos keverékhez néhány kiegészítéssel. Add hozzá a tejet, majd a többi száraz összetevőt. Még néhány percig.
	Öntsük a tésztát a torta tálba és a ramekins. Óvatosan nyomja be a körtét, amíg el nem éri az alját. Sütjük kb. 1 óra és 25 percig (~ 50 perc a ramekinhez), vagy amíg a fogpiszkáló tiszta lesz. 
	 
	Vanília torta körte 
	termés: 18 cm-es kerek torta + 4 ramekins
	A
	körtére : 8 körte 
	1 l vizet 
	375 g 
	cukorlevet és húst (távolítsa el hosszú csíkokban zöldséghámos felhasználásával) 1/2 citrom 
	1 fahéjpálcát
	Kombináljuk az utolsó 4 összetevőt egy nagy serpenyőbe, forraljuk fel, amíg a cukor fel nem oldódik. Szeletelje le az összes hántolt körte alját úgy, hogy álljon fel, és távolítsa el a magokat. Óvatosan tegye a körtét egy serpenyőbe, és forraljuk fel. Csökkentse a hőt a közepesre és párolja, alkalmanként, amíg a körte kissé gyengéd és puha, körülbelül 10 percig. Átutalás egy tálra