Tojáslikőrös-cseresznyés torta.
2015.06.21. 20:49, KallaZsuzsanna56
	
	Hozzávalók
	Tésztához
	•
	350 cseresznye vagy meggy (előkészítve mérjük le)
	•
	100 g Rama
	•
	100 g porcukor
	•
	1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
	•
	2 tojás (közepes méretű)
	•
	100 g búzaliszt
	•
	2 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
	Krémhez
	•
	1 tasak Dr. Oetker Eredeti Puding vaníliaízű
	•
	350 ml tej
	•
	50 g porcukor
	•
	2 tasak Dr. Oetker Zselatin fix
	•
	250 ml hideg tojáslikőr
	•
	250 ml hideg habtejszín
	Díszítéshez
	•
	150 ml hideg habtejszín
	•
	1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
	•
	2 evőkanál tojáslikőr
	Elkészítés
	Előkészítés
	
	A cseresznyét vagy meggyet megmossuk, kimagozzuk. A kapcsos sütőformát (26 cm átmérőjű) kivajazzuk, lisztezzük. A sütőt előmelegítjük.
	
	A Ramat egy keverőedényben konyhai robotgéppel habosra keverjük. A vanillincukorral elkevert cukrot fokozatosan hozzáadjuk, és sima masszává keverjük. A tojásokat egyenként hozzáadjuk, mindegyiket a legmagasabb fokozaton fél percig keverve. A sütőporral elkevert lisztet hozzászitáljuk, közepes fokozaton jól összedolgozzuk. A tésztát a sütőformában elsimítjuk, tetején a cseresznyét elosztjuk, majd a sütőformát a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
	
	Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
	Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
	Gáz: kb. 2-3. fokozat (előmelegítve)
	Sütési idő: kb. 30-35 perc
	
	A megsült tésztát sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni, majd egy tortatálra helyezzük.
	A krémhez a pudingot a tasakon lévő használati utasítás alapján, de csupán 350 ml tej és 50 g cukor felhasználásával elkészítjük, majd hagyjuk kicsit hűlni. A zselatin fixet a langyos pudinghoz keverjük. Amikor a puding zselésedni kezd, hozzákeverjük a tojáslikőrt. A tejszínt kemény habbá verjük, és a krémhez forgatjuk. A megtisztított sütőkeretet a tészta köré helyezzük. A krémet a tésztán elsimítjuk, majd kb. 2 órára hűtőszekrénybe helyezzük.
	Tálalás előtt a tejszínt a vanillincukorral kemény habbá verjük, egy habzsákba töltjük, és ízlés szerint habrózsákat nyomunk a torta tetejére. Végül kevés tojáslikőrrel a tortát meglocsoljuk.
	Tálalás
	
	kb. 16 szelet
	
	         
		