Hartyányi krémes.II.
2014.07.16. 23:12, KallaZsuzsanna56
	
	Tésztához:
	- 
		35 dkg liszt
 
	- 
		10 dkg cukor
 
	- 
		2 evőkanál méz
 
	- 
		8 dkg margarin
 
	- 
		1 teáskanál szódabikarbóna
 
	- 
		2 evőkanál kakaó
 
	- 
		2 tojás
 
	- 
		1-2 evőkanál tej
 
	      Krémhez:
	
		- 
			750 ml tej
 
		- 
			3 csomag főzős vaníliáspuding
 
		- 
			15 dkg margarin
 
		- 
			20 dkg porcukor
 
		- 
			1 csomag babapiskóta (18 db)
 
		- 
			1 dl kávé
 
		- 
			1 evőkanál rum
 
	
	
 
 
	
	 
	Elkészítése:
	Vízgőz felett felmelegítjük a mézet, a margarint, a cukrot, a szódát, a kakaót, és a tojásokat.
	Hozzáadjuk a lisztet, és jól összegyúrjuk.
	Ha kemény lenne, adjunk hozzá még 1-2 kanál tejet, vegyük két felé, és így nyújtsuk ki 34x24 cm-re.
	Tepsi hátán süssük 180 fokon 6 percig, de előtte még szurkáljuk meg pár helyen.
	A pudingot készítsük el hagyományosan, majd hűtsük ki teljesen, és keverjük bele a margarint .
	Az egyik mézes lapot kenjük meg a pudingos krém felével, majd a tészta rövidebb oldalával párhuzamosan
	kávéba mártott babapiskótákkal rakjuk meg.
	Ha a  krém másik felét is rásimítottuk, jöhet rá a második mézes tészta a süti tetejének.
	Kissé rányomkodjuk a lapot, és egy nem túl nehéz tárgyat (pl. tányért ) teszünk rá.
	Másnapra megpuhulnak a mézeslapok, és szeletelhetővé válnak, ekkor porcukrozzuk és tálaljuk.