Vénusz keble.
2014.04.25. 17:16, KallaZsuzsanna56
	
	
	Olasz sütemény.
	
	10 dkg étcsokoládé
	25 dkg cukrozatlan gesztenyemassza
	10 dkg cukor
	6 dkg vaj
	60 ml konyak
	1 teáskanál vaníliakivonat
	a bevonathoz:
	10-15 dkg fehér csokoládé
	1 evőkanál olaj
	koktélcseresznye,vagy kandírozott meggy.kb20 db.
	
	Elkészítés
	
	
	Ez a desszert olasz eredetű. Aki látta Milos Forman Amadeus című filmjét, emlékezhet egy jelenetre, ahol Salieri ezzel a süteménnyel kínálja meg Mozart feleségét. Nagyon alkoholos, ezért gyerekeknek nem ajánlott!
	
	Az étcsokoládét gőz fölött felolvasztjuk. A vajat habosra keverjük a cukorral. Hozzáadjuk az áttört gesztenyemasszát, a konyakot, a vaníliakivonatot és az olvasztott csokoládét. Hűtőbe tesszük annyi időre, míg a massza formázhatóvá nem válik. Diónyi darabokat csípünk belőle, és golyóvá formázzuk őket, majd így 30 percre a mélyhűtőbe tesszük, hogy a máz majd ne olvassza fel a masszát.
	
	A fehér csokoládét és az olajat vízgőz fölött felolvasztjuk, és a rácsra vagy sütőpapírra tett gesztenyegolyókat leöntjük a csokoládéval. Koktélcseresznyével diszítjük.
	
	Tipp: cukrozott gesztenyemassza használata esetén valamivel kevesebb cukor kell bele.