Fűszeres szilvamártás sült húsokhoz, Gránátalmás csirkemell.
2015.12.10. 12:44, KallaZsuzsanna56
Húsok
Hozzávalók
50 dkg kék szilva
nádcukor
2 ek vörösborecet
gyömbér
50 dkg kék szilva
nádcukor
2 ek vörösborecet
gyömbér
szegfűszeg
fahéj
csillagánizs
bors
1 ek vaj
Elkészítés
Serpenyőben finomítatlan nádcukrot karamellizálunk. A szilvákat kimagozzuk, félbevágjuk, és a karamellhez adjuk. Hozzáadunk két evőkanál borecetet, fahéjat, szegfűszeget és csillagánizst, és reszelünk bele friss gyömbért. Pát percig rotyogtatjuk, és amikor már majdnem kész hozzáadunk egy evőkanál vajat, ami simává bársonyossá teszi a mártás
Villámgyors, szuper egyszerűen elkészíthető, könnyű vacsora egy hétköznap estére. Rizspiláffal vagy zöldsalátával felejthetetlen élmény.
Hozzávalók:
2-3 adag
50 dkg csirkemell
só
bors
fahéj
50 dkg csirkemell
só
bors
fahéj
római kömény
őrölt koriander
gránátalmaszirup
olívaolaj
Elkészítése:
Először elkészítjük a csirkemell páclevét: a 4-5 evőkanál olívaolajat összekeverjük római köménnyel, őrölt korianderrel, egy csipet fahéjjal, beleöntjük a gránátalmaszirupot és alaposan összekeverjük.
A csirkemelleket csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk és a pácba forgatjuk. Forró serpenyőben, kevés olajon 5-7 perc alatt aranybarnára pirítjuk. Amennyiben sütőben készítjük, úgy azt 200 fokra melegítsük elő. 15 perc alatt készül el.