kukoricás -fokhagymás buci
2014.06.22. 12:32, KallaZsuzsanna56
kenyerek.
Hozzávalók darabhoz:
A tésztához:
20 g étolaj
20 g kristálycukor
20 g só
30 g élesztő (friss)
180 g tejföl
200 ml víz
1 gerezd fokhagyma
100 g búza-rétesliszt (BFF 55)
150 g kukoricaliszt
450 g búzaliszt (BL55)
A kenéshez:
100 ml tej (2,8%-os)
1A fokhagymát belereszeljük a lisztekhez,és a felfuttatott élesztőt a tejjel,és langyos sós vízzel, a dagasztógép táljába töltjük.A tejfölt,és az olajat dagasztó- menet közben tesszük bele.Géppel jól bedagysztjuk,és 1 órán át letakarva meleg helyen kelesztjük.
2Lisztes asztalra borítjuk, átgyúrjuk. Két részre vágjuk, majd kinyújtjuk kb 25 cm átmérőjű körrökké. Görgős vágóval körönként 8 cikkre vágjuk.
3Langyos helyen a kelesztjük kb 1 órán át.
4Megkenjük a tetejét tejjel és 180 C-on szép pirosra sütjük kb 15-18 perc alatt. Mikor kivesszük a sütőből, ismét megkenjük tejjel, majd rácson hagyjuk kihűlni.