Kókuszos roló.
2014.05.11. 13:40, KallaZsuzsanna56
Sütik.
Hozzávalók a tésztához:
- 50 dkg finom liszt
- 1 dkg friss élesztő
- 1 tojás
- pici só
- 5 dkg porcukor
- 8 dkg zsír
- 5 dkg vaj
- 1 dl tej
Hozzávalók a töltelékhez:
- 12 dkg liszt
- 10 dkg cukor
- 2 vanília cukor
- 8 dl tej
- 12,5 dkg vaj
Hozzávalók a mázhoz:
- 10 dkg cukor
- 2 ek kakaó
- 12,5 dkg vaj
- 2 ek tej
+ Hempregetéshez: - 15 dkg kókuszreszelék
Elkészítés:
Előre a tölteléket készítjük el, hogy legyen ideje kihűlni.
A lisztet és cukrokat elkeverjük, majd a tejjel simára keverjük, felfőzzük és hagyjuk hűlni. Ezután a vajjal simára keverjük.
A langyos tejbe elkavarunk 1 tk cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Az edényt lefödjük és langyos helyre tesszük.
A lisztet és porcukrot elkeverjük, majd elmorzsoljuk benne a zsírt és vajat. Közepébe fészket alakítunk ki, beletesszük a tojást és a felfuttatott élesztőt, majd a többi hozzávalóval egy laza, rugalmas tésztát dagasztunk. Cipót formálunk, letakarjuk egy tiszta konyharuhával, és 20 percet pihentetjük.
Ezután 2 részre osztjuk, így könnyebb lesz dolgozni vele.
kb. 3mm vastagságú téglalapra nyújtjuk a tésztát és 1 cm-es csíkokra vágjuk. A rolóformákat megkenjük vajjal majd feltekerjük rá a tésztacsíkokat.
Sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk, majd előmelegített sütőben világosbarnára sütjük.
Ha kihűltek a rolók, a krémet csillagcsővel ellátott nyomózsákba tesszük, és megtöltjük a őket.
A máznak valókat egy lábasba összekeverjük, majd lassú tűzön, folyamatosan keverve éppen csak összeforraljuk (amíg a margarin elolvad).
A megtöltött rolókat egy villára helyezzük, majd a mázzal teli lábas felé emeljük és egy kanállal leöntjük a őket. Egy kicsit lecsepegtetjük, majd a kókuszreszelékbe forgatjuk.
Tálcára vagy rácsra rakosgatjuk és megvárjuk amíg egészen megszárad