Vénusz keble.
2014.04.25. 17:16, KallaZsuzsanna56
Olasz sütemény.
10 dkg étcsokoládé
25 dkg cukrozatlan gesztenyemassza
10 dkg cukor
6 dkg vaj
60 ml konyak
1 teáskanál vaníliakivonat
a bevonathoz:
10-15 dkg fehér csokoládé
1 evőkanál olaj
koktélcseresznye,vagy kandírozott meggy.kb20 db.
Elkészítés
Ez a desszert olasz eredetű. Aki látta Milos Forman Amadeus című filmjét, emlékezhet egy jelenetre, ahol Salieri ezzel a süteménnyel kínálja meg Mozart feleségét. Nagyon alkoholos, ezért gyerekeknek nem ajánlott!
Az étcsokoládét gőz fölött felolvasztjuk. A vajat habosra keverjük a cukorral. Hozzáadjuk az áttört gesztenyemasszát, a konyakot, a vaníliakivonatot és az olvasztott csokoládét. Hűtőbe tesszük annyi időre, míg a massza formázhatóvá nem válik. Diónyi darabokat csípünk belőle, és golyóvá formázzuk őket, majd így 30 percre a mélyhűtőbe tesszük, hogy a máz majd ne olvassza fel a masszát.
A fehér csokoládét és az olajat vízgőz fölött felolvasztjuk, és a rácsra vagy sütőpapírra tett gesztenyegolyókat leöntjük a csokoládéval. Koktélcseresznyével diszítjük.
Tipp: cukrozott gesztenyemassza használata esetén valamivel kevesebb cukor kell bele.