Sült krumpli toszkán módra.
2014.02.21. 09:05, KallaZsuzsanna56
Így kell sütni a burgonyát.
Nigellától lestem el a tv-ben,régóta így sütöm a hasábburgonyát.Nem tévedés,az így elkészült sültkrumpli kívül ropogós,belül finom puha.Régóta így készítem,nem kell félni attól,hogy magába szívja az olajat,bármennyire hihetetlen is.1 kg sütnivaló burgonya,1 liter olaj, 1 szál rozmaring, 8 gerezd fofhagyma héjastul.A burgonyát lehámozzuk,és hasábokra vágjuk.Az olajat feltesszük a tűzhelyre,és a legnagyobb fokozatra állítjuk.A burgonyát belerakjuk a hideg olajba,és hagyjuk sülni,majd féluton tegyük a rozmaringot,és a fokhagymát közé.Így süssük szép pirosra.Kivesszük egy itatós papírra,köréhalmozzuk a sült fokhagymát,rozmaringot,és tálalhatjuk a sült húst mellé.
Minden próbát megér,de lehet hogy már van aki így süti.Azomban ismerve a magyar embert sokmindenben kételkedő.Nagyon örültem,hogy ezt így készíthettem el,mert mindíg gondot okozott a hasábburgonya sütése.Vagy túl puha,vagy kemény,stb.Egy időben megfőztem a krumplit hasábokban ,és utána sütöttem.Úgy is finom volt,de lehetetlen ebben a rohanó világban ezzel annyit bajlódniItt a gyors megoldás!