Kókuszos amerikai palacsinta mascarponéval.
2014.02.05. 12:19, KallaZsuzsanna56
Recept
Hozzávalók (kb 10 db-hoz):
1 bögre liszt
1 bögre kókusztej
1 tk sütőpor
2 ek cukor
1 tojás felhabolva
2 tk olvasztott vaj
3 ek reszelt kókuszhús (vagy u.ennyi a csomagoltból)
csipetnyi só
fél lime reszelt héja
1 mk őrölt kardamom
A krémhez:
3-4 ek mascarpone
1 lime leve
1 lime reszelt héja
2-3 tk vaníliás cukor
kevés kókusztej a krém lazításához
Elkészítés:
A palacsintához először a száraz hozzávalókat keverjük össze (liszt+sütőpor+cukor+só+kardamom), majd hozzáadjuk a tojást, a kókusztejet, és a vajat is.
Elkeverjük, majd szükség szerint kókuszvízzel/vízzel lazítunk rajta. A végén hozzákeverjük a lereszelt kókuszhúst és a lime héját is. Félretesszük kicsit pihenni.
Míg a tészta pihen, addig elkészítjük a krémet. Ehhez a mascarponét habosra keverjük a cukorral, és a lime alkatrészekkel. Itt is szükség szerint lazítunk rajta egy kis kókuszvízzel/ tejjel.
Előmelegítjük a palacsintasütőt és merőkanállal egy kupacot nyomunk a sütőnk közepére. A merőkanál hasával kissé ellapogatjuk, majd hagyjuk megsülni. Megfordítjuk, majd a másik oldalát is készre sütjük.
A kész palacsintákat a krémmel jól megkenjük, megszórjuk kevés reszelt kókusszal és jó étvággyal elfogyasztjuk.
Ez egy nagyon trükkös palacsinta,de érdemes kisérletezni vele,mert az ízesítése nem mindennapi.Tuti elfogy.