Csicseri borsó.
2014.01.14. 12:04, KallaZsuzsanna56
Amit tudni kell róla.
Ismerjétek meg ezt a csodás vegetáriánus növényt,ami nagyon egészséges,és sokféle finomságot lehet készíteni belőle.Én leveseket,csirkés ételt,és salátát,no meg fasírtot is készítettem belőle,és nagy sikere volt.A feltöltött receptjeim között megtalálhatók lesznek a receptek.
Sajnos kicsiny hazánkban még mindig kevesen ismerik a csicseri- vagy más nevén bagolyborsót. Az indiai, az arab és a török konyha azonban előszeretettel használja.
A csicseriborsó azonban remek választás, és nem csak vegetáriánusok számára: gazdag fehérjében, rostban, folsavban és E-vitaminban is. Számtalan fajta ételhez használhatjuk, ezek közül a legismertebbek a humusz és a falafel, de használják curry-be, salátákba és levesekbe egyaránt.
A csicseriborsó kapható szárítva, előfőzve és konzervben. Utóbbi szuper megoldás, ha gyorsan szeretnénk valami finom egytálételt összedobni.
A dióra emlékeztető íze, remekül harmonizál, a fokhagymával, paradicsommal, padlizsánnal, és még számtalan zöldségfélével.
Az indiai fűszerekkel megbolondítva fantasztikus vacsorák alapja lehet. Egytálételként, vagy köretként is fantasztikus választás.
Ez az étel kiváló például.
Padlizsánkrémleves csicseriborsóval és ricottával.
Levesbe használhatunk konzerv, és szárított verziót is. Utóbbit némi előáztatás után főzzük bele az ételbe.
Salátákhoz is ideális alapanyag, egy kevés olívaolajjal és némi fűszerrel megbolondítva, de más zöldségekkel vegyítve is érdemes kipróbálni.