Hozzávalók:
-
4 dl kókusztej
-
1 db magozott chili
-
1 db vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
2 cm friss gyömbér
-
30 dkg pak choi
-
1 db sárgarépa
-
3 db shiitake gomba
-
5 g üvegtészta
-
1 evőkanál gombaszósz
-
1 evőkanál sötét szójaszósz
-
3 evőkanál halszósz
-
1/2 lime leve
-
2 evőkanál szelt bazsalikomlevél
-
csipet só, bors
-
2-3 evőkanál extra szűz olívaolaj
Elkészítés:
-
Az olívaolajon pirítsd üvegesre a vöröshagymát, majd add hozzá a chilit, a fokhagymát, a gyömbért, a sárgarépát. Ezt mind keverd jól össze és pirítsd meg.
-
Add hozzá a gombát és a pak choi-t és öntsd fel annyi vízzel, hogy ellepje.
-
Ízesítsd tört borssal, gomba-, szója- és halszósszal.
-
Közepes lángon főzd, majd ha kezd forrni, add hozzá a kókusztejet, a lime levét és a bazsalikomot, valamint az üvegtésztát, majd forrald össze.
Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!
|