Hozzávalók:
70 dkg kicsontozott karaj (egy darabban), 1 konzerv ananász, 3 evőkanál olaj, 1 evőkanál mustár, 1 dl ananászlé, késhegynyi őrölt szerecsendió, törött fehér bors, só, 4 adag párolt rizs, 5 dkg reszelt trappista sajt
Elkészítés:
A karajt megmossuk, leszárítjuk, majd minden oldalát besózzuk. A felhevített olajon, erős lángon lepirítjuk, és 1-1 dl vizet és ananászlevet aláöntve puhára pároljuk. (Közben saját levével locsolgatjuk és forgatjuk.) Ha a hús már puha, 10 perc pihentetés után felszeleteljük, és egy
kisebb tepsibe állítjuk úgy hogy minden szelet mögé egy karika ananászt teszünk
. (Ha az utolsó és első szelet a tepsinek ütközik, nem fog szétesni.) A megmaradt pecsenyelevet
mustárral, borssal, szerecsendióval és a konzerv levével összekeverjük
és a húsra öntjük. Előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a teteje szép piros lesz. A megmaradt ananászt apró kockákra vágjuk, a párolt rizzsel összekeverjük, és a sült mellé, reszelt sajttal meghintve tálaljuk.
Hozzávalók:
2 db csirkemell, 3 db alma, 20 dkg füstölt sajt, 10 dkg bacon szalonna, 2 dl tejföl, só, bors, liszt
Elkészítés:
A csirkemelleket szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. A szalonnaszeleteket a tűzálló edény aljára tesszük, rárakjuk a lisztben megforgatott csirkemell szeleteket.
Az almát káposztareszelőn a húsra reszeljük,
majd az almára szórjuk a lereszelt sajtot, végül az egészet meglocsoljuk tejföllel. Sütőbe tesszük, ahol 30 perc alatt elkészül. Vajas burgonyapürével kínáljuk.
Chilisananászos csirkemell
Hozzávalók:
2 chilipaprika, 1 kis darab gyömbér (30 g), 1 grépfrút leve, 1 zöld citrom leve és reszelt héja, 1 teáskanál római kömény, só, bors, 4 csirkemellfilé (80 dkg), 25 dkg ananász, 30 dkg sárgarépa, 1 csokor koriander
Elkészítés:
A chilit kimagozzuk és leöblítjük. A gyömbért meghámozzuk és a chilivel együtt apró kockára vágjuk, hozzáadjuk a megtisztított, összezúzott fokhagymát, és
az egészet összekeverjük a grépfrút és a citrom levével
, valamint a citrom héjával. Köménnyel, sóval, borssal ízesítjük. A csirkemelleket leöblítjük a csirkemelleket, leitatjuk róluk a vizet, hosszában kettévágjuk, és egy tűzálló tálba tesszük. Elosztjuk rajtuk az elkészített keveréket, és
a megtöltött húst egy éjszakára a hűtőszekrénybe tesszük
, hogy átjárják az ízek. Másnap sütőben 90 fokon (legalacsonyabb fokozaton) kb. 3 órán át pároljuk.Meghámozzuk az ananászt, belső, fás részét eltávolítjuk, a többit feldaraboljuk. A sárgarépákat vékony hasábokra vágjuk és az ananásszal együtt a hús sütési ideje vége előtt fél órával a húshoz adjuk. Ízlés szerinti körettel, korianderlevelekkel díszítve tálalja.