Hozzávalók:
-
50 dkg liszt
-
25 dkg margarin
-
10 dkg cukor
-
3 tojás sárgája
-
1 csomag sütőpor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
2 ek tejföl
Krém:
Elkészítése:
A krémhez a pudingport felfőzzük a cukorral és a tejjel, a margarint kikeverjük a porcukorral, beletesszük a citrom levét, ha kihűlt a puding összekeverjük a margarinos krémmel.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd négy részre osztjuk. Az egyik lapot egy 20*30 cm-es lappá nyújtjuk és egy ekkora méretű tepsi hátulján 160 fokon kb 10 perc alatt rózsaszínre sütjük. A másik három lappal is így járunk el.
Ha megsültek a lapok és kihűltek akkor egy lapot beteszünk a tepsibe, megkenjük lekvárral, erre tesszük a második lapot, erre simítjuk a citromos krémet, erre jön a harmadik lap, megkenjük lekvárral és befedjük a negyedik lappal. Porcukorral megszórjuk, majd másnap szeleteljük.
Tipp:
Másnapra megpuhul és nagyon szépen lehet szeletelni. Enyhén savanykás sütemény. Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!
|