Hozzávalók
A tésztához
12 dkg porcukor
25 dkg Rama
37 dkg liszt
1/2 citrom reszelt héja
1 vaníliás cukor
A töltelékhez
8 dkg ét tortadara
8 dkg aprított mogyoró
8 dkg mazsola
1 evőkanál rum
A díszítéshez
porcukor
Elkészítés
A hideg Ramát elmorzsoljuk a liszttel, majd a többi hozzávalóval linzertésztát gyúrunk, ezután hűtőbe tesszük. Közben elkészítjük a tölteléket. Kimérjük egy tálba a hozzávalókat és összekeverjük. Miután a tészta megdermedt, lisztezett deszkán 4 mm vastag lapot nyújtunk belőle. Kiszúró formával kb. 25 darab, 8 cm átmérőjű korongot szaggatunk belőle, ezeket félbehajtjuk és megtöltjük a töltelékkel. A szabadon hagyott tésztaszéleket ujjunkkal megnyomkodjuk. Tepsiben, előmelegített sütőben 200 °C-on 10-15 perc alatt megsütjük, majd porcukorral hintve tálaljuk.Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!
|