Hozzávalók:
50 dkg szilva
1 l víz
5 dkg cukor
1 vaníliarúd
2 tk őrölt fahéj
2 ek szilvalekvár
50 dkg szilva
1 l víz
5 dkg cukor
1 vaníliarúd
2 tk őrölt fahéj
2 ek szilvalekvár
5 dkg vaj
10 dkg zsemlemorzsa
5 dl tej
10 dkg gnocchi
1 dl tejszín
Elkészítés:
A félbevágott kimagozott szilvákat egy fazékban felöntünk vízzel, hogy az bőven ellepje, adunk hozzá egy kevés cukrot, vaníliát és őrölt fahéjat. Közben vajon zsemlemorzsát pirítunk, amikor aranybarna, adunk hozzá egy kevés őrölt fahéjat. Amikor a szilva puhára főtt, adunk még hozzá egy pár kanál szilvalekvárt és egy kevés tejet, és turmixgépben pürésítjük a levest. Visszaöntjük a fazékba, adunk hozzá egy csipet sót, belefőzzük a gnocchikat. Egyet forralunk rajta, és végül egy kevés tejszínnel dúsítjuk. Tálaláskor a tetejét megszórjuk a pirított morzsával.Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!
|