A krémhez
0.5 kg gesztenyemassza
5 dl tej
2 csomag vaníliás pudingpor
10 ml rumaroma (ízlés szerint)
1 csomag vaníliás cukor
2 ek cukor (ízlés szerint)
Díszítéshez:
6 dl tej
2 csomag karamellás pudingpor
6 ek cukor
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd finoman hozzácsurgatjuk a felolvasztott, de nem forró margarint, ezzel jól összekeverjük.
A lisztet elkeverjük a sütőporral és a kakaóporral, és 1/3-át a felvert tojássárgájára szitáljuk. Közben a fehérjét kemény habbá verjük. Majd a maradék liszttel és a tojásfehérjét fokozatosan finom mozdulatokkal a masszához keverjük. Kivajazott és lisztezett tortaformába öntjük.
A krém:
A gesztenyepürét burgonyanyomón lenyomjuk.
A pudingot a leírás szerint elkészítjük.
A langyosra hűlt pudingot a gesztenyemasszához nyomjuk. Hozzáadjuk a rumaromát és ízlés szerint a cukort.
Összeállítás, díszítés:
A kész tortalapot 3 részre vágjuk, megtöltjük a gesztenyés krémmel.
Ha megvan az alap, akkor a fenti hozzávalókból pudingot főzünk. A már kihűlt pudingot nyomózsákba töltjük, és díszítünk.