Hozzávalók:
-
250 ml tej
-
20 g friss élesztő
-
2 ek kristálycukor
-
350 g liszt
-
1 csipet só
-
50 g olvasztott vaj
-
1 db tojássárgája
-
A töltelékhez:
-
200 g túró
-
1 db citrom lereszelt héja
-
100 g kristálycukor
-
2 db tojás
-
1 tasak vaníliás cukor
-
100 g áfonya
Elkészítés:
A tejet langyosítsuk meg, majd szórjuk bele a cukrot, morzsoljuk bele az élesztőt, és hagyjuk felfutni. Addig szitáljuk tálba a lisztet, és olvasszuk meg a vajat. Öntsük az élesztős tejet a lisztre, sózzuk meg, és miközben összegyúrjuk, apránként adjuk hozzá az olvasztott vajat is. A simára gyúrt tésztát letakarva kelesszük legalább 30 percig meleg helyen.
A töltelék hozzávalóit az áfonya kivételével alaposan keverjük ki. A tésztát lisztezett felületen nyújtsuk ki, és vágjuk fel 10 x 10 cm-es négyzetekre. Halmozzunk mindegyiknek a közepére 1 ek tölteléket, majd osszuk el rajtuk az áfonyát. A sarkokat felcsippentve és összenyomva formázzunk belőlük batyukat, és kenjük le azokat a villával elhabart tojássárgájával. Kelesszük még 15 percig a tepsiben, és süssük a 180 fokos sütőben 30 percig.
Megjegyzés:
Hozzávalók: 12 darabhoz.
Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!
|