Csirke szuvlaki - kotopoulo souvlaki
Hozzávalók:
1 1/2 kg kicsontozott, lebőrözött csirkemell,
1/2 dl citromlé,
1/3 dl olívaolaj,
2 ek. oregánó,
só,
8-12 kis nyárs
Elkészítés:
Vágjuk fel a csirkemellet hosszú, 3 cm széles csíkokra és szúrjuk fel a nyársra. Egy lapos serpenyőben (melybe beleférnek a nyársak), keverjük össze az olívaolajat, a citromlevet és az apróra vágott friss oregánót, majd öntsük rá a keveréket a felszúrt csirkemell-csíkokra. Sózzuk ízlés szerint és legalább két órára tegyük hutőbe, hogy a fuszerek aromája átjárja a húst. Forró grillen vagy öntöttvas-sütőlapon süssük meg, folyamatosan forgatva és páclével locsolgatva. Körülbelül 10 perc alatt elkészül, a nyárssal együtt tálaljuk, forrón. Tipp: A csirkét kis darabokra vágva húzzuk nyársra, majd sütés után húzzuk le róla és pitába töltve tálaljuk kockára vágott paradicsommal, uborkával és hagymával. Tipp: Bármilyen más húsból elkészítheto.Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!
|