Tepsiben sült csirkemell rókagombával és zöldségekkel
Hozzávalók:
50 dkg csirkemellfilé
25 dkg rókagomba
50 dkg nem szétfövő burgonya
25 dkg koktélparadicsom
2-3 szál sárgarépa
1 teáskanál őrölt rozmaring
1 teáskanál őrölt zsálya
1 mokkáskanál őrölt pirospaprika
1 dundi gerezd fokhagyma
3 evőkanál olívaolaj
2 dl csirkehúsleves (kockából is készülhet)
só, bors – ízlés szerint
Elkészítés: A gombákat megtisztítjuk, 1 evőkanál olívaolajon kevés sóval 2 perc alatt épp csak megpirítjuk.
A burgonyát 10-12 perc alatt héjastól félkeményre főzzük, meghámozzuk, nagyobb hasábokra daraboljuk. A sárgarépát 3-4 cm-es hasábokra vágjuk. A csirkemellet nagyjából 2 cm széles csíkokra szeleteljük.
Egy kisebb tálba kanalazzuk a maradék olajat, beleszórjuk a fűszereket, a fokhagymanyomón áttört fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, alaposan elkeverjük. A csirkemellcsíkokat egy nagyobb tálba szedjük, meglocsoljuk a fűszeres olajjal, majd alaposan összeforgatjuk.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
Egy tűzállótálba rakjuk a csirkecsíkokat, melléhalmozzuk a burgonyát és a sárgarépát, végül rákanalazzuk a rókagombát. A sütőtálat alufóliával lefedjük. 15 percig sütjük. Ekkor az egészet óvatosa átforgatjuk, majd további 20-25 perc alatt megsütjük.
Rókagombával nagyszerű leveseket, krémleveseket, tésztaételeket, rizottókat is főzhetünk, és akár más erdei gombákkal, de csiperkével, laskával, vargányával is érdemes együtt használni, sőt a burgonyás ételeket is egészen különleges aromával gazdagítja.Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!
|