Hozzávalók (kb. 6-8 fő részére)
Tésztaalap:
4 darab tojás fehérje
12 dkg barnacukor
1 tk sütőpor
10 dkg darált dió
2 ek liszt
A tészta tetejére kb. egy nagy maréknyi durvára vágott dió
Krém:
2 ek vaníliás pudingpor
1 dl tej
3/4 csomag zselatinfix (az eredeti recept szerint habfixáló, de nekem az sajnos nem volt itthon)
2 ek cukor
2 dl habtejszín
1 cs. vaníliáscukor
A tésztához a tojásfehérjét közepesen keményre verjük, majd hozzáadjuk a cukrot és addig keverjük tovább, amíg a cukor teljesen fel nem olvad, és jó kemény habot nem kapunk.
Egy másik tálban összevegyítjük a száraz hozzávalókat, azaz a lisztet, a diót és a sütőport és óvatosan összekeverjük a tojásfehérjével.
Az eredeti recept alapján két külön lapot sütünk a masszából. Én ezen annyit módosítottam, hogy egy nagyobb kb. 30X40 cm-es, kivajazott tepsibe öntöttem a tésztát, megszórtam a durvára vágott dióval, és azt sütöttem meg a 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt, amíg egy kis színt nem kapott.
A krémhez, a pudingporból, a cukorból és a tejből kemény pudingot főzünk, kihűtjük. Közben az egy csomag vaníliás cukorral felverjük a tejszínhabot. A két krémet, azaz a pudingot és a tejszínhabot robotgéppel kicsit kihabosítjuk, és közben folyamatosan adagoljuk hozzá a zselatinfixet.
A tésztát függőlegesen kettévágjuk és az egyik felét egyenletesen megkenjük a krémmel. A másik felét ezután ráborítjuk.
Egy éjszakát mindenképpen pihentessük a hűtőben, mert ennyi idő alatt finoman megpuhul és összeérnek az ízek. Kockára vágva tálaljuk.
Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!
|