Hozzávalók
Tészta
•
60 dkg liszt
•
10 dkg Rama
•
30 dkg porcukor
•
1 tojás
•
1 cs. sütőpor
•
1 tk. szódabikarbóna
•
pici só
•
2 dl tej
Mákos töltelék
•
20 dkg darált mák
•
25 dkg porcukor
•
20 dkg liszt
•
1 cs. sütőpor
•
10 dkg olvasztott Rama
•
2 dl langyos tej
•
2-3 cs. vaníliás cukor
•
citromhéj
Krém
•
1 l tej
•
3 cs. vaníliás puding
•
25 dkg Rama
•
25 dkg porcukor
Tejére
•
csoki
Elkészítés
Elkészítés
Megfőzzük a pudingot, hogy hűljön. A tésztához az alapanyagokat összegyúrjuk, 6-felé osztjuk, melyből két lapot megsütünk.
Elkészítjük a mákos tölteléket, mindent összeöntünk, és kikeverjük.
A 4 tésztát egyesével kinyújtjuk, legalább 25 cm széles legyen. Majd a mákos masszával megkenjük, feltekerjük, mint a bejglit, és a 4 rudat egymás mellé téve, a tepsiben megsütjük. Össze fognak érni, sülni, ez nem baj.
Az eredeti recept szerint 20-25 percig kell sütni a tekercseket. De ez sütőtől is függ.
A margarint és a porcukrot habosra keverjük, majd a kihűlt pudingot hozzáadjuk.
Összeállítjuk a sütinket: Egy lapot leteszünk. A krém felét rákenjük. A kihűlt, egybesült rudakat rátesszük. A krém másik felét rákenjük a rudakra. A második lapot rárakjuk a krémre. A süti tetejét bevonjuk csokival, majd másnap szeleteljük.Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!
|