Hozzávalók:
20 dkg Nutella
20 dkg apróra vágott pirított mogyoró
20 dkg babapiskóta
2 dl pressokávé
2 ek barnacukor
Piskótához:
7 tojásfehérje
20 dkg cukor
4 evőkanál dió
2 evőkanál liszt
Krémhez:
7 tojássárgája
10 evőkanál cukor
7 evőkanál tej
350 ml. tejszín
1 vaníliás cukor
A tepsi mérete 28x40 cm
A tepsit kibéleljük és rátesszük a vágott mogyorót
Piskóta:
A tojásfehérjéket felverem,hozzá adagolom a cukrot,aztán a mogyorót és a lisztet.
A masszát ráöntjük a tepsiben lévő mogyoróra és megsütjük.
A megsült a piskótát egy tálcára borítjuk az aljával felfelé,úgy hogy a mogyorós fele legyen felül.Még melegen megkenjük a Nutellával.
Krém:
A tojássárgákat a cukorral és a tejjel vízgőz felett sűrűre főzöm,majd kihűtöm.
A tejszínt felverem és hozzá adagolom a kihűlt krémet és addig géppel kikeverjük hogy jó habos krémet kapok.
A nutellás piskótára rásimítom fele adag krémet,aztán szép sorban rárakom a kávéban áztatott babapiskótát.
A kekszekre rásimítom a megmaradt krémet.
Másnapig hideg helyen tartom,aztán szeletelem.Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!
|