A salátához:
15 dkg zöld vegyes saláta
˝ kisebb fej vékonyra szeletelt lilahagyma
2 és fél dkg összevágott zöld olívabogyó
1 teáskanál dijoni mustár
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint só
A borjúhoz:
4 db borjúlábszár
4 db apróra vágott szardellafilé
3 evőkanál extraszűz olívaolaj
10 dkg friss zsemlemorzsa
3 evőkanál finomra vágott petrezselyemzöld
3 evőkanál frissen reszelt parmezán sajt
2 teáskanál reszelt citromhéj
7 és fél dkg sima liszt
1 db tojás
2 evőkanál tej
3 evőkanál olvasztott vaj
2 evőkanál extraszűz olívaolaj
3 csésze salsa
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint só
A salátához:
2 evőkanál vörösborecet
A tálaláshoz:
igény szerint cikkekre vágott citrom
Elkészítés:
1. Melegítsünk elő egy sütőlapot a barbecue-n vagy a grillen alacsony, közepes hőfokúra.
2. Az egyenként 125 g-os borjúszeletek előkészítéséhez a hússzeleteket tegyük két sütőlap közé, és a húsklopfolóval verjük ki őket félcentisre.
3. Keverjük össze a zsemlemorzsát, a petrezselymet, a parmezánt, a citromhéjat és a szardellát egy közepes tálkában. Egy másik tálba öntsük ki a lisztet és sózzuk, borsozzuk. Verjük fel a tojást és a tejet egy tálban.
4. A hússzeleteket mártsuk egyenként először a lisztbe, majd a tojásba, végül a morzsás keverékbe. Utóbbiba gyengéden nyomkodjuk bele, hogy jól megtapadjon rajtuk.
5. A saláta elkészítéséhez tegyük a zöldsalátát, a hagymát és az olívát egy közepes tálba.
6. Egy edényben keverjük ki a mustárt az ecettel. Fokozatosan keverjük hozzá az olajat és ízesítsük sóval, borssal. Öntsük a salátára és forgassuk össze vele.
7. A borjú sütéséhez keverjük össze a vajat és az olajat egy kis tálkában. Kenjük meg a zsiradékkal a sütőlapot, majd grillezzük a hússzeleteket ropogósra és aranybarnára, oldalanként körülbelül 2 perc alatt. Közben kenegessük őket a maradék zsiradékkal, ha szükséges.
Forrón tálaljuk őket a salátával, a salsával és a citromgerezdekkel.Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!
|