Hozzávalók
2 tojásból piskóta
2 tojás
2 e.k. cukor
2 e.k. liszt
2 e.k. víz
1 csipet szódabikarbóna
2 e.k. kakaó
3 e.k. cukor
1 e.k. rumaroma vagy rum
5 dkg vaj
1 narancs reszelt héja
1 k.k. vaníliapaszta
2 e.k. darált háztartási keksz
20 dkg marcipán
10 dkg étcsokoládé
Elkészítés
Először is süssük meg a piskótát.
2 tojást a cukorral verjük kifehéredésig, közben adjuk hozzá a 2 kanál hideg vizet. Amikor fényes és kemény lesz szitáljuk bele a lisztet egy csipet szódabikarbónával. Óvatosan keverjük el a masszában, majd sütőpapírral bélelt tepsiben 170 fokon süssük készre.
A kihűlt, pihentetett piskótát morzsoljuk egy tálba.
Töltelék.
A vajat keverjük el a cukorral, rummal, vaníliával, reszelt narancshéjjal és a kakaóval. Amikor egynemű a keverék, adjuk hozzá a széttépkedett piskótát.
Nekem nagyon lágy lett, ezért adtam még hozzá 2 e.k. darált háztartási kekszet.
A masszát tegyük hűtőbe, hogy könnyebben lehessen formázni.
A marcipánt gyúrjuk át és kevés porcukorral nyújtsuk vékonyra (2 folpack között a legegyszerűbb).
A lehűlt masszából sodorjunk, 1-1,5 cm vastag kukacokat, ezeket helyezzük a marcipánra és burkoljuk be vele.A két végét olvsztott csokiba mártjuk,és dermesztjük.Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!
|