Hozzávalók
1 tojás
2 dl tejföl
3 ek porcukor
1/2 cs. sütőpor
2 tk vanília kivonat
(opcionális)
20 dkg liszt
5 dkg kókuszreszelék
(de lehet 15 liszt-10 kókusz is)
sütéshez 0,5 liter olaj
tálaláshoz porcukor + olvasztott étcsokoládé
A tojást a cukorral, majd a tejföllel elkeverjük, hozzáadjuk a rumot, végül a sütőporos liszttel és a kókuszreszelékkel összegyúrjuk. Ha túl lágy lenne, még adhatunk hozzá lisztet, a lényeg, hogy ne ragadjon a kezünkhöz, de könnyen tudjuk nyújtani. Ha összeállt, forrósítsunk olajat, a tésztát nyújtsuk ki kb. fél cm vastagra, és szaggassunk apró korongokat, melyeket a kezünkben golyókká formálunk, vagy nyújtás-szaggatás helyett csípjünk le kis darabokat, és azokat formáljuk meg egyből. Beletesszük az olajba, és ha az egyik fele megsült, átfordítjuk, és a másik oldalát is aranysárgára sütjük. Porcukorral meghintve, olvasztott csokival megcsurgatva kínáljuk.Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!
|