Albertle
Hozzávalók (kb. 35 darabhoz):
250 g puha vaj
1 tojás
125 g cukor
1 cs. vaníliás cukor
só
250 g liszt
125 g étkezési keményítő
1/2 cs. sütőpor
2 ek. tejszín
liszt a munkafelülethez
Elkészítés
Kézi robotgéppel keverjük habosra a vajat a tojással, a cukorral, a vaníliás cukorral és 1 csipet sóval. A lisztet keverjük össze az étkezési keményítővel és a sütőporral, adjuk a vajas keverékhez, és a tejszínnel együtt gyúrjuk sima tésztává. A tésztát csomagoljuk folpackba, és tegyük 1 órára a hűtőszekrénybe.
Melegítsük elő a sütőt 175°C-ra (légkeveréses 155°C). Lisztezett felületen nyújtsuk ki a tésztát kb. 3-4 mm vékonyra. Kiszúrókkal készítsünk tetszés szerinti formákat, és keksznyomdával díszítsük.
Sütőlemezre terítsünk sütőpapírt és tegyük rá a kekszeket. A sütőben 12–15 percig sütjük. A kekszeket hagyjuk kihűlni, majd tetszés szerint díszítjük.
Elkészítési idő: kb. 30 perc (plusz pihenési és sütési idő)Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!
|