50 dkg finomliszt, 20 dkg vaj , 15 porcukor, 12 g sütőpor, 1 zacskó vaníliás cukor
2 db tojássárgája 2 evőkanál tejföl
Az almás töltelékhez:
Kb. másfél kg alma , 20 dkg porcukor 1 vaníliás cukor 3 teáskanál fahéj (őrölt)
1 db citrom reszelt héja
A vaníliás krémhez:
4 zacskó pudingpor (vaníliás) , 2 evőkanál kristálycukor ,1 vaníliás cukor
1 liter víz 6 db tojásfehérje 6 evőkanál kristálycukor 2 vaníliás cukor
A tésztához a lisztben elkeverjük a sütőport, majd a többi hozzávalóval tésztát gyúrunk.
Közepes tepsi hátán három egyforma vékony lapot sütünk, levajazzuk a tepsit. (én 22x34 cm-es kapcsos tepsiben sütöttem). A tepsibe sütőpapírt tettem.
Az almás töltelékhez az almákat meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük, jól kinyomkodjuk az almából a levet, . Hozzákeverjük a kétféle cukrot, citromhéjat és a fahéjat, majd együtt megdinszteljük kb. 5-7 perc alatt. Lehet hozzászórni kevés zsemlemorzsát, ha nagyon nedves lenne az alma.
A vaníliás krémhez a pudingot a vízzel és a kétféle cukorral sűrűre főzzük. A tojásfehérjéből a 6 evőkanál cukorral plusz a vaníliás cukorral kemény habot verünk, majd a meleg pudinggal elkeverjük és 1-2 percig együtt főzzük. Sütemény összeállítás:Visszatettem az első lapot a kapcsos tepsibe, erre szórunk kevés zsemlemorzsát és rákenjük az összes almás tölteléket. ( Ha nem kapcsos a tepsi, akkor tálcára tesszük, és köré keretet teszünk ( lehet alufóliából is ) . Majd megint tészta, picit lenyomkodjuk és erre kenjük a krémet kenjük.Rátesszük a harmadik lap melyet lenyomkodunk óvatosan.
A süteményt letakarjuk és egy éjszakát hagyjuk hideg helyen puhulni. Tálalás előtt ízlés szerint porcukrozzuk.