Hozzávalók: (6-8 db kockához, vagy egy 20 x 30 cm-es tepsihez.)
(1) Tészta:
20 dkg liszt + 3 ek kakaópor
20 dkg vaj
15 dkg porcukor
4 egész tojás
1 tk vanília kivonat
1 tk sütőpor
1 csipet só
(2) Krém:
150 g étcsoki + 100 g tejcsoki
100-120 g állati tejszín (35%)
1 ek méz, vagy glükóz szirup
1 tk vanília aroma
(3) Díszítés:
4-5 kocka fehér csoki
A tészta elkészítése:
A puha vajat kihabosítjuk a porcukorral, hozzáadjuk a sót és a vanília kivonatot, majd egyesével hozzákeverjük a tojásokat. Végül hozzáforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet, majd a tészta felét, az előzőleg egy alumínium fóliával két részre választott, kivajazott tepsibe simítjuk. A tészta maradékához hozzákeverjük a kakaóport, majd azt a tepsi üres felébe simítjuk és 170°C-os sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.
A krém:
A csokoládét mikróban felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a tejszínt és egy sima krémet keverünk ki. Hozzáadjuk a mézet, vagy glükóz szirupot, illeltve a vanília aromát is. A krémet félretesszük, de nem kell hűtőbe tenni, mert ott nagyon megszilárdul a krém!
A süti összeállítása:
A fehér és a barna tésztát is hosszában kettévágjuk, majd az egyik fehér tésztacsíkhoz ragasztjuk az egyik barna csíkot. Az összeragasztott tésztacsíkok tetejét szintén megkenjük csokis krémmel, majd a barna csík tetejére egy világosat teszünk, aminek az oldaláre szintén krém kerül. Végül a helyére illesztjük az utolsó világos tésztacsíkot is, ezután a süti tetejét és oldalát is vékonyan bevonjuk csokikrémmel.
Tipp: A sütemény hűtés után akár felszeletelve is tálalható, de ha kockákat szeretnénk készíteni, akkor a süteményt 6, vagy 8 egyenlő részre vágjuk és az így kapott kis kockák szabad oldalait is vékonyan lekenjük a csokikrémmel. A kockák tetejét tovább díszíthetjük néhány fehér csoki csíkkel, vagy mandulával.Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!
|