A recept hozzávalói ( személyre)1 evőkanál zselatinpor5 dl kefir5 dl tejszín16 dkg porcukor1 evőkanál rózsavízAz öntethez:12.5 dkg áfonya55 dkg cukor2 evőkanál citromlé Elkészítés A zselatint elkeverjük 0,8 dl vízben, majd 5 percig állni hagyjuk, míg fel nem oldódik. A kefirt, a tejszínt és a porcukrot a rózsavízzel együtt közepes lángon addig forraljuk, míg a cukor teljesen fel nem oldódik. Ekkor hozzáadjuk a zselatinos keveréket, 2-3 percig forraljuk, majd leszűrjük. Amikor kihűlt, egy kisebb edénybe öntjük, és 2-3 órára a hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen. A sütőt előmelegítjük 160 °C-ra. Az öntethez az áfonyát összekeverjük a cukorral és a citromlével, majd a sütőbe tesszük, és fél órán át sütjük, míg az áfonya össze nem töpped és ragacsos nem lesz. Ezután hűlni hagyjuk, majd tálaláskor a panna cottára kanalazzuk. Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!
|