Tésztához:
30 dkg liszt
15 dkg porcukor
15 dkg margarin
1 egész tojás
2 ek kakaópor
1/2 cs sütőpor
1 bionarancs héja,és leve.
Kókuszos töltelékhez:
6 tojásfehérje
20 dkg porcukor
20 dkg kókuszreszelék
A krémhez:
6 tojássárgája
1 csomag hólabda pudingpor
4 dl tej
1 csomag bourbon vaníliás cukor
15 dkg porcukor
15 dkg Ramavaj
Elkészítés módja:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk,robotgéppel,és hűtőbe tesszük 1 órára. Két lapot nyújtunk, egyik lapot sütőlemezre tesszük.
A 7 tojásfehérjéből habot készítünk, hozzáadjuk a porcukrot majd a kókuszt, ezt a masszát rásimítjuk a tepsiben lévő tésztára, a másikkal pedig beborítjuk.Előmelegített
sütőben 180 fokon 20 perc alatt megsütjük.
A krémhez a tojások sárgáját kikeverjük a pudingporral, vaníliás cukorral és a tejjel, ebből sűrű krémet főzünk,álandó keverés mellett.
A Ramavajat habosra keverjük a porcukorral és a kihűlt krémhez adjuk.
Ezután a kihűlt tésztára kenjük a krémet,és diszítő vonásokat készítünk rajta.Reszelt csokoládéval megszórjuk. Hűtőbe tesszük,és szeleteljük fel utána kedvünkre.
sütési hőfok: 180°C
sütési mód: alul-felül
tepsi mérete: 32x24 cmKattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!
|