A recept hozzávalói ( személyre)14 dkg vaj20 dkg barna cukor (világos)1 db tojás1 kiskanál vaníliakivonat24 dkg liszt0.5 kiskanál szódabikarbóna0.75 kiskanál sütőpor0.75 kiskanál só28 dkg étcsokoládé Elkészítés A vajat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojást és a vaníliát, és azokkal is eldolgozzuk. A lisztet elkeverjük a szódabikarbónával, a sütőporral és a sóval, majd hozzáadjuk a tojásos keverékhez, megszórjuk az apró darabokra tört csokoládéval, és alaposan összedolgozzuk. Műanyag fóliába csomagolva legalább 24 órára hűtőbe tesszük. A masszát felhasználás előtt hagyjuk egy kicsit felmelegedni, majd evőkanállal pingponglabdányi adagokat szaggatunk belőle egy sütőpapírral kibélelt tepsire. (Elég helyet hagyjunk a sütik között, mert megnőnek!) A kekszet 175 °C-ra előmelegített sütőben 14-15 perc alatt aranybarnára sütjük. Ami nem fogy el azonnal, azt zárható dobozba tesszük – másnap még ízletesebb lesz.Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!
|