Hozzávalók: 24x36 cm-es tepsihez
A tésztához
300 g liszt
100 g cukor
170 g vaj
1/2 csomag sütőpor
2 tojás sárgája
A töltelékhez:
250 g mák vagy dió
100 g liszt
200 g cukor
1/2 csomag sütőpor
100 g olvasztott vaj
1 citrom reszelt héja
1 kávéskanál vaníliakivonat
200 ml tej
2 tojás fehérje
Elkészítés:
A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk.
A töltelékhez a darált mákot, a lisztet, a cukrot, a sütőport, a citromhéjat elkeverjük. Hozzáadjuk a vaníliát, az olvasztott vajat és a tejet. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan a mákos krémbe forgatjuk.
A tésztát kettéosztjuk és egy-egy tepsi méretű lapot nyújtunk.
Vajjal kikent és lisztezett tepsibe simítjuk az egyik lapot, ráöntjük a tölteléket és befedjük a másik lappal.
180 fokra melegített sütőben sütjük.
Tűpróbával ellenőrizzük, hogy a töltelék is teljesen átsült.Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!
|