Hozzávalók 18 cm-es tortaformához
A piskótalaphoz
4 tojás
100 g cukor
2 evőkanál olaj
2 kávéskanál piros gél ételfesték
100 g liszt
1/2 kávéskanál sütőpor
A krémhez
300 ml tej
3 evőkanál liszt
100 g vaj
100 g cukor
1 kávéskanál vaníliakivonat
A fondanthoz
15 g zselatin
5 evőkanál víz
1,5 evőkanál méz
1,5 evőkanál vaj
350-400 g porcukor
A díszítéshez
piros szalag
piros ehető csillámpor
20 30 g fehér csokoládé
180 fokra melegítjük a sütőt. Fehéredésig verjük az egész tojásokat a cukorral. Hozzáadjuk az olajat meg az ételfestéket, és habverővel elkeverjük. Beleforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet, és sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk a masszát. A felforrósított sütőbe tesszük, és 15-20 perc alatt megsütjük a piskótát. Teljesen kihűtjük, majd két lapra vágjuk.
A krémhez csomómentesre keverjük a lisztet a tejben, sűrűre főzzük, majd kihűtjük. Kikeverjük a vajat a cukorral és a vaníliával, a főzött krémhez adjuk, majd habverővel csomómentesre keverjük.
Megtöltjük a krém kétharmadával a piskótalapokat, a maradék krémet a torta oldalára és tetejére kenjük.
A fondanthoz vízgőz fölött megolvasztjuk a zselatint a vízzel, a vajjal és a mézzel. Hozzáadunk annyi porcukrot, hogy gyúrható állagú masszát kapjunk. Felhasználás előtt átszitáljuk a porcukrot, és fokozatosan adagolva először kanállal keverjük a zselatinos részhez, majd ha már nem ragad, kézzel gyúrjuk tovább. A fondant egyharmad részéből rózsákat és leveleket készítünk, a maradékból porcukorral hintett munkafelületen kerek lapot nyújtunk, a tortára terítjük és finoman rányomkodjuk. Megolvasztjuk a fehér csokoládét, belemártjuk a rózsák talpát, és a tortára helyezzük. A megszilárdult csokoládé rögzíti a cukorvirágokat. Körbekötjük piros szalaggal a tortát, végül megszórjuk csillámporral a rózsákat.Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!
|